Fodbold har altid betydet meget i Davids liv, og inden for bare en uge kom han tæt på to af sine allerstørste idoler. ”Det var superfedt og jeg er jo Messi- og Barcelona-fan. Efter kampen jublede spillerne lige foran vores tribune, og inden kampen var vi i VIP-afdelingen for at spise og spille Playstation,” fortæller David begejstret om turen til CL-finalen i Berlin og tilføjer med største selvfølgelighed: ”Messi spiller lidt som mig selv – med driblinger og gode finter”. Som for andre med børnecancer har sygdommen dog påvirket hans dagligdag så meget, at hans eget fodboldspil er sat på stand-by.

Læs hvordan børn med livstruende sygdom får håb og styrke gennem ønskeopfyldelse og giv en donation på www.onskefonden.dk.

Smilehullerne kom frem igen

Turen til Berlin var en gave fra Make-A-Wish Ønskefonden. Da ønsket blev indsendt, kunne ingen vide, at Davids favorithold med Messi ville nå finalen. Bare søndagen forinden til Ønskeløbet i Albertslund fik han overrakt gaven af sit andet store idol, Andreas Cornelius fra FC København. Gaveoverrækkelsen var også en stor oplevelse for David og hans familie. ”Vi troede jo bare, vi skulle ud for at se løb. Det var en dejlig overraskelse, der virkeligt fik smilehullerne frem i Davids kinder igen,” siger Davids mor, Nanett Haumand.

Langt forløb med børnecancer

Davids knoglecancer blev konstateret i 2013. Han havde i en periode haft ondt i det ene knæ, og derfor trappede han lidt ned med fodbolden. Det var dog en helt anden episode, der gjorde, at han blev undersøgt. En dag faldt han skævt ned på benet, da en bil pludseligt bremsede lige foran ham. For at få undersøgt om benet var brækket, gik han til læge. På den måde er David typisk for opdagelsen af knoglecancer, for der er ingen eller kun få symptomer - som smerten og ømheden i hans knæ. Derfor konstateres en knogletumor ofte på et røntgenbillede lavet af en helt anden årsag. Da der var en skygge på Davids røntgenbillede, blev han henvist til cancerafdelingen, hvor en skanning viste, at han havde en 16 centimeter lang tumor i låret. Derefter gik det slag-i-slag med vævsprøve, kemo og operation. Kemobehandlingerne varede næsten et år.

Cancerfri og håb forude

David har i dag en indvendig protese i låret i form af en kunstig knogle og en kile i underbenet. Han har svært ved at gå og bruger derfor krykker og er til genoptræning og fysioterapeut flere gange om ugen. Davids sygdomsforløb har naturligvis påvirket hele familien. ”Rigtig meget har handlet om logistik for at få dagligdagens puslespil til at gå op med David og hans to små søskende. Der har været rigtig meget hospital, og hele tiden må man prioritere: Hvad er det vigtigste lige nu. Men nu er der håb for, at det kommer til at gå bedre med David,” siger Nanett Haumand. David er i dag cancerfri men går til faste rutinetjek.

Læs hvordan børn med livstruende sygdom får håb og styrke gennem ønskeopfyldelse og giv en donation på www.onskefonden.dk.