Hun blev erklæret rask efter operationen, men lægerne ønskede at give hende en forebyggende kemobehandling, der begyndte i januar 2010 og skulle vare seks måneder.

Hårtotter røg under kræftbehandlingen

”Håret røg allerede mellem første og anden behandling,” fortæller Susanne Hacke. ”Først blev det tyndere. Så blev det lidt løst. Og jeg fyldte håndvasken med hår og turde dårligt sætte en kam i det. Til sidst stod jeg der med store hårtotter i hånden. At miste håret var noget af det mest skrækkelige. Jeg følte, at min kvindelighed blev bombet ned under gulvbrædderne.” Det off entlige dækker udgifterne til en paryk af syntetisk hår, som hun mener laves ganske pænt i dag. De fås fra omkring 1.000 kroner. ”Jeg havde langt hår før kemobehandlingen, men parykmageren anbefalede mig en paryk med kort hår,” fortæller Susanne Hacke. ”Håret starter jo med at være kort, når det vokser ud igen, og det gør overgangen meget lettere.

Parykken var klar

Susanne Hacke havde allerede parykken klar, da hun mistede håret, og hun havde en fantastisk god oplevelse hos parykmageren. ”Det bliver et meget intimt forhold,” fortæller hun. ”De prakker dig ikke noget på. Jeg fik lov at låne parykken med hjem, så jeg kunne prøve den i ro og mag og vænne mig til det nye look.” Ved en kemobehandling mister man alt håret, også øjenbryn og -vipper, som også fås kunstige. Susanne Hacke prøvede kunstige øjenvipper, men de faldt af. Til gengæld fi k hun gode fi f af en makeupartist, som hun var meget glad for, og dem har hun givet videre til andre. Det er vigtigt at se så godt ud som muligt, forklarer hun – det hjælper på dit selvværd og den mentale styrke. ”Man kan gøre rigtig meget med øjenblyanter og makeup,” siger hun. ”Og jeg gik aldrig ud af døren uden makeup og min paryk. Så glemte jeg faktisk, at jeg ikke havde noget hår og manglede et bryst. For jeg følte, at jeg så ganske almindelig ud. Jeg respekterer, at andre kvinder vælger at gå skaldede, mens kemobehandlingen står på. Vi er gudskelov forskellige. Gør, hvad du føler bedst i den givne situation,” er Susanne Hackes bedste råd. Og sørg også for at være fysisk aktiv i det omfang, du kan."